Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Åben kl. 8 - 20
Tur/retur 20 kr.


Kiosken 2018
Takker for en fantastisk sommersæson
Har nu kun åbent i f.m. arrangementer

Ring om særaftaler:
Tlf. 24986966


Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 7 – 22

***
Indmeldelse
i DKs højeste forening 

 

Nyheder23-05-2015 DANMARKS BJERGE - fra lav til høj


»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. I mere end tyve år har han gennemtrawlet Danmark for at udforske de danske toppe, naturen omkring dem og deres historie.

I sin første bog om emnet fra 2005, 'Guide til Danmarks bjerge', beskrev Roger Pihl alle danske toppe over 100 meter. Bogen blev en veritabel bestseller og satte for første gang nogensinde Danmark i alpint perspektiv.

DANMARKS BJERGE - fra det laveste til det højeste - er udvidet til også at indeholde interessante toppe under 100 meter. Bogen indledes med Danmarks laveste 'bjerg', Harehøj på Saltholm, 3 meter over Øresund, nøje udvalgt efter devisen: »Det skal være så lavt som muligt, men alligevel højere end omgivelserne, og det skal hedde noget.« Og slutter naturligvis i Ejer Bjerge, med Danmarks højeste punkt, Møllehøj på 170,86 meter.

Roger Pihl bringer i denne nye kærlighedserklæring til det danske højland forslag til 117 bjergtagende opture. Bogens højdepunkter er inddelt i fire kategorier. Lilleputterne er op til 50 meter høje, vætterne er mellem 50 og 100 meter, kæmperne er mellem 100 og 150 meter, og titanerne rager svimlende 150 meter eller mere op over havets overflade.

DANMARKS BJERGE er på 432 sider illustreret med knap 500 fotos og henvender sig til alle naturelskere. Men måske især til dem, der - ligesom bjergkongen selv - lider af højdeskræk.

Syv muligheder for at møde og høre Roger Pihl:

 


Det er gratis at deltage i alle syv arrangementer. Her får du mulighed for at købe bogen i enten hardback (vejl. 349 kr.) eller paperback (vejl. 169 kr.) - minus medlemsrabat - og at få den signeret af bjergkongen selv.


  Tilbage

Del siden:
Kiosken går på hæld

Møllehjulet melder om en helt fantastisk sommersæson. Tak for al opbakning! Kiosken er nu kun åben i forbindelse med arrangementer på Ejer Bavnehøj. Ring om gruppebesøg og særaftaler på tlf. 24986966.

Læs mere

Ny bog - DANMARKS BJERGE

»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. Fem muligheder for at møde forfatteren.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)

National seværdighed

Ejer Bjerge er af Vejdirektoratet ophøjet til en national seværdighed. Berlingske skriver ligefrem om en bjergkæde. Nu må der skiltes med brune Johanneskors.
Læs mere - Se video (28:00)

Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere