Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Åben kl. 8 - 20
Tur/retur 20 kr.


Kiosksæson 2020
Møllehjulet åbnede i påsken. Nu er kiosken åben i weekender og på helligedage kl. 11-19 (søndag kl. 17)
Åben hver dag i sommerferien 25. juni - 2. august kl. 11-17 (fre. og lør. kl. 19)

Ring om gruppebesøg, bestilling af aftensmad (take away) og særaftaler på tlf. 29999084.

Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 7 – 22


***
Indmeldelse
i DKs højeste forening

 

Nyheder01-03-2020 Fejring af Genforeningsjubilæet 2020


SIGNAL 2020

VI HAR SAT LYD PÅ GENFORENINGEN

Den officielle genforeningsdag 15. juni blev på Ejer Bavnehøj markeret med 'on' på prøveperioden af et helt særligt projekt, som vi er rigtig stolte af. Nemlig lydinstallationen SIGNAL, der er designet af den amerikanske komponist Wayne Siegel. Lydinstallationen er med til at markere 100-året for, at Nordslesvig blev genforenet med Danmark.

Tårnet har fået sin egen lyd
Fra fire højttalere i Genforeningstårnet kan man nu blive omsluttet af det nye lydværk. Lyden strømmer ud af tårnets fire buer på uforudsigelige tidspunkter fra klokken 8 om morgenen og til klokken 20 om aftenen, og hver afspilning varer mellem tre og seks minutter. Står du direkte under en af tårnets fire høje buer, vil du opleve lyden anderledes, end hvis du står i midten lige under tårnets hvælving, for det nye lydværk udnytter den særlige akustik i tårnet. Der er derfor god grund til at glæde sig til denne helt særlige lydoplevelse, der som en uendelig hymne til fejringen af genforeningen i 1920 danner bro mellem fortid, nutid og fremtid – blandt andet ved at trække tråde tilbage til vikingetiden, hvor bavnens funktion var at sende et signal.

”Værket er ikke fastlagt på forhånd, men udfolder sig gradvis og forandres i forhold til årstiderne og vejrforholdene. Besøgende vil kunne opleve værkets tilstand og udvikling over kortere og længere tid. Musikken bygger på en række kompositoriske regler, der gør, at værket udvikler sig og forandrer sig over tid uden gentagelser,” fortæller komponist Wayne Siegel, der har designet det unikke værk til Ejer Bavnehøj. Han har været professor i elektronisk musik ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Officiel indvielse i sensommeren
Foråret 2020 har ikke kun stået i genforeningens tegn; også den globale coronakrise har sat agendaen. Derfor har vi i Ejer Bavnehøjs Venner været nødsaget til at sadle om og ændre lidt på vores fejring af genforeningen. Oprindeligt var planen, at den nye lydinstallation blandt andet skulle ledsages af et festligt korarrangement den 20. juni. Arrangementet gennemføres i stedet i sensommeren – og vi arbejder lige nu på højtryk for at fastsætte den endelige dato for det. Heldigvis har coronaen ikke sat en stopper for, at vi tænder for testperioden af den nye lydinstallation i dag, og vi er glade for, at tårnets gæster kan nyde lydoplevelsen hele sommeren. Samtidig vil vi bruge tiden over sommeren til at afklare eventuelle børnesygdomme og vi finjustere på lydens mange indstillinger, så den står skarpt og gennemtestet til den officielle indvielse efter sommerferien.

Desuden bliver der arbejdet på en bog om samtlige 11 genforeningssten i Skanderborg Kommune skrevet af forfatter Roger Pihl. Bogen udgives af Ejer Bavnehøjs Venner i samarbejde med Skanderborg Kommune og Museum Skanderborg.

Læs mere om Genforeningstenen rejst i 1920 og Genforeningen i det hele taget.

FAKTA:

  • Komponist Wayne Siegel
  • Lydinstallationen er godkendt af Skanderborg Kommune, Slots- og Kulturstyrelsen og Fredningsnævnet.
  • Projektet er støttet af: Kulturarvspuljen Skanderborg Kommune, Inge og Asker Larsens Fond, Per og Lise Aarsleffs Fond og Aarhus Stiftstidendes Fond og Nordea-fonden.
  • Bogen om Genforeningssten er støttet af: Horsens Folkeblads Fond og Kulturring Østjylland.

Se og hør indslag i TV2 Østjylland 15.06.2020

Se Ugebladet Skanderborg 17.03.2020

Hør Marianne Purups podcast fra DR P1 04.02.2020


  Tilbage

Del siden: