Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Åben kl. 8 - 20
Tur/retur 20 kr.


Kiosksæson 2020
Møllehjulet åbnede i påsken. Nu er kiosken åben i weekender og på helligedage kl. 11-19 (søndag kl. 17)
Åben hver dag i sommerferien 25. juni - 2. august kl. 11-17 (fre. og lør. kl. 19)

Ring om gruppebesøg, bestilling af aftensmad (take away) og særaftaler på tlf. 29999084.

Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 7 – 22


***
Indmeldelse
i DKs højeste forening

 

Nyheder



01-03-2020 Fejring af Genforeningsjubilæet 2020


Sangen Genforener søndag den 30. august

Vi er glade for at kunne melde en ny dato ud for Ejer Bavnehøjs store genforeningsfest, der som bekendt ikke kunne holdes som planlagt i juni måned på grund af Covid-19.

SÆT KRYDS I KALENDEREN SØNDAG DEN 30. AUGUST KL. 13-15!

Ejer Bavnehøjs Venner inviterer til en hyggelig eftermiddag på Ejer Bavnehøj, hvor sang, musik og lyd er i fokus. Vi fejrer genforeningen med børnekorsang, voksenkorsang, fællessang – og ikke mindst med den officielle indvielse af den nye genforeningshymne ’SIGNAL’ i tårnrummet på Ejer Bavnehøj.

Foreløbige programpunkter

  • Børnekor med de ældste elever fra Landsbyordningen Ejer Bavnehøj
  • Voksenkor med øvede korsangere under ledelse af Niels Jørgen Tranberg, som er organist og korleder for blandt andet Stillingkoret
  • Korene synger sange med tilknytning til Genforeningen
  • Fællessang under ledelse af Niels Jørgen Tranberg
  • Provst Jacob Køhn Andersen binder hele arrangementet sammen og fortæller historien om sangene
  • Genforeningsfejringen kulminerer med indvielsen af professor emeritus Wayne Siegels elektroniske Genforeningshymne SIGNAL.

Tårnet har fået sin egen lyd
Fra Ejer Bavnehøjstårnets nye højtalere kan du nu blive omsluttet af det nye lydværk SIGNAL. Lyden strømmer ud af tårnets fire buer på uforudsigelige tidspunkter fra klokken 8 om morgenen og til klokken 20 om aftenen, og hver afspilning varer mellem tre og seks minutter. Står du direkte under en af tårnets fire høje buer, vil du opleve lyden anderledes, end hvis du står i midten lige under tårnets hvælving, for det nye lydværk udnytter den særlige akustik i tårnet. Der er derfor god grund til at glæde sig til denne helt særlige lydoplevelse, der som en uendelig hymne til fejringen af genforeningen i 1920 danner bro mellem fortid, nutid og fremtid – blandt andet ved at trække tråde tilbage til vikingetiden, hvor bavnens funktion var at sende et signal.

Testperiode og officiel indvielse
Sommeren igennem kan du høre SIGNAL i en testperiode. Vi er glade for, at tårnets gæster kan nyde lydoplevelsen hele sommeren. Samtidig vil vi bruge tiden at afklare eventuelle børnesygdomme og vi finjustere på lydens mange indstillinger, så den står skarpt og gennemtestet til den officielle indvielse 30. august.

Gamle lege for de mindste børn
Til genforeningsfesten på Ejer Bavnehøj bliver der tilbudt gamle, hyggelige lege for børnene. Der bliver blandt andet sækkeløb og tovtræk. Dette sker i samarbejde med Menighedsrådet.

Genforeningen på Ejer Bavnehøj
På Ejer Bavnehøj står en af Danmarks mest markante genforeningssten, som blev rejst i 1920, og her står også Genforeningstårnet, der blev rejst i 1924. I de seneste 100 år har Ejer Bavnehøj derfor haft en vigtig funktion som mødested og mindested for genforeningen. Af samme årsag er det helt naturligt, at vi i år fejrer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark.

Hold øje med det endelige program på Facebook og her på hjemmesiden.

Desuden bliver der arbejdet på en bog om samtlige 11 genforeningssten i Skanderborg Kommune skrevet af forfatter Roger Pihl. Bogen udgives af Ejer Bavnehøjs Venner i samarbejde med Skanderborg Kommune og Museum Skanderborg.

Læs mere om Genforeningstenen rejst i 1920 og Genforeningen i det hele taget.

FAKTA:

  • Komponist Wayne Siegel
  • Lydinstallationen er godkendt af Skanderborg Kommune, Slots- og Kulturstyrelsen og Fredningsnævnet.
  • Projektet er støttet af: Kulturarvspuljen Skanderborg Kommune, Inge og Asker Larsens Fond, Per og Lise Aarsleffs Fond og Aarhus Stiftstidendes Fond og Nordea-fonden.
  • Bogen om Genforeningssten er støttet af: Horsens Folkeblads Fond og Kulturring Østjylland.

Se og hør indslag i TV2 Østjylland 15.06.2020

Se Ugebladet Skanderborg 17.03.2020

Hør Marianne Purups podcast fra DR P1 04.02.2020


  Tilbage

Del siden: