Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Åben kl. 8 - 20
Tur/retur 20 kr.


Kiosken 2018
Takker for en fantastisk sommersæson
Har nu kun åbent i f.m. arrangementer

Ring om særaftaler:
Tlf. 24986966


Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 7 – 22

***
Indmeldelse
i DKs højeste forening 

 

Nyheder


Optimering omkring genforeningsstenen

20-02-2013

To gode nyheder gør, at Ejer Bavnehøjs Venner nu kan gå videre med planerne om at optimere miljøet omkring Genforeningsstenen rejst i 1920.

For det første har en landzonetilladelse om udstykning gjort det muligt at købe et areal på 1.000 m2 omkring genforeningsstenen af Restaurant Ejer Bavnehøj. 

For det andet har Fredningsnævnet godkendt, at foreningen må opføre bedre opholdsfaciliteter, uden at det strider mod naturfredningen af 2006.

Nævnet har blandt andet vurderet: "...at der er tale om et projekt, der sætter større fokus på Genforeningsstenen og den kulturhistorie, som Genforeningsstenen og Genforeningstårnet er en væsentlig del af. Ud over formidlingen medfører projektet, at nærområdet ved mindestenen forbedres med lav beplantning, granitbelægning og et madpakkehus, således at Ejer Bavnehøjs samlede værdi som udflugtsmål forøges."
Endnu en landzonetilladelse giver grønt lys for at opføre madpakkehuset, borde-bænke, beplantning og informationstavler i det åbne landskab. Bestyrelsen går nu videre med at samle de nødvendige midler til projektets finansiering.

Del siden:
Kiosken går på hæld

Møllehjulet melder om en helt fantastisk sommersæson. Tak for al opbakning! Kiosken er nu kun åben i forbindelse med arrangementer på Ejer Bavnehøj. Ring om gruppebesøg og særaftaler på tlf. 24986966.

Læs mere

Ny bog - DANMARKS BJERGE

»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. Fem muligheder for at møde forfatteren.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)

National seværdighed

Ejer Bjerge er af Vejdirektoratet ophøjet til en national seværdighed. Berlingske skriver ligefrem om en bjergkæde. Nu må der skiltes med brune Johanneskors.
Læs mere - Se video (28:00)

Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere