Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Lukket for sæson 2020
Åbner til april 2021

Kiosksæson 2020

Møllehjulet er åben i sommerhalvåret:
I påsken, helligedage og weekender maj-september.
Åben hver dag i skolernes sommerferie.
Kiosken er lukket i vinterhalvåret
- bortset særlige events annonceret på Facebook.

Ring om gruppebesøg, bestilling af aftensmad (take away) og særaftaler på tlf. 29999084.


Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 7 – 22


***
Indmeldelse
i DKs højeste forening

 

Nyheder


Foredrag og generalforsamling

17-03-2013

Historiker Michael Boe Nielsen tilknyttet de historiske arkiver på Skanderborg Museum fortæller om betydningen af den 13 tons tunge sten, som otte heste og 100 stærke mænd slæbte fra Elling Mose op i 170 meters højde. Genforeningsstenens spændende historie bliver rullet ud på Ejer Bavnehøj Skolen på onsdag 20. marts kl. 19.00.

Hengemt og tilgroet findes på Ejer Bavnehøj en stor mindesten. Et vigtigt historisk monument, som fortjener at komme frem i lyset. Det drejer sig om en markant bautasten rejst i 1920 til minde om genforeningen af Nordslesvig med moderlandet. Stenen rummer en historie, som mange besøgende – især yngre generationer – nærmest ikke aner noget om.
Læs pressemeddelelse.

Ejer Bavnehøjs Venner har planer om at formidle historien om grænseproblematikken mellem Tyskland og Danmark og hele genforeningssagen på informationstavler omkring genforeningsstenen. Der skal opføres borde-bænke, etableres ny beplantning og belysning. Og som noget ganske nyt har foreningen planer om at opføre et madpakkehus ved siden af stenen, så publikum kan nyde en picnic eller mad og drikke fra kiosken i ly for blæst og regn. Madpakkehuset bliver i arkitektonisk stil med Møllehjulet.
Læs mere.

Efter foredragene - hvor alle er velkomne - afholder Ejer Bavnehøjs Venner generalforsamling. Læs indkaldelse og beretningen for foreningens virke i 2012.


Del siden: