Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet
Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré til tårnet: 5 kr.

Elevatoren
Åben kl. 8 - 20
Tur/retur 20 kr.


Kiosken 2018
Åben hver dag i uge 27-32: kl. 11-18
(til kl. 21 hvis vejret er godt)
Weekender 21. april - 2. sept.

Ring om særaftaler:
Tlf. 24986966


Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område


 Toiletter
Kl. 8 – 22

***
Indmeldelse
i DKs højeste forening 

 

Nyheder


Bjergvandring i Ejer Bjerge

04-06-2013

På Sporenes Dag 9. juni fortæller arkæolog Nanna Kirkeby om de faktiske fund under udgravningen på Møgelhøj i en højde af 169,50 meter.

Bjergvandringen starter kl. 14.00 og består desuden af en guidet tur på Sporet i Ejer Bjerge, hvor bestyrelsesmedlem Hans Bladt går foran. På Møllehøj fortæller landmand Holger Poulsen om sine 190 jerseykøer og moderne landbrug. Undervejs bliver der også fortalt om genforeningsstenens historie og betydning. Og der bliver mulighed for at diskutere udviklingsmuligheder på Ejer Bavnehøj, nu hvor restauranten er lukket. 

En kælling lod munden løbe
Pludseligt dukkede en masse sten op, da man gravede ud til sheltere og en sti på Møgelhøj i 2011.

- Det er godt nok ikke sten, jeg har samlet, sagde Møgelhøjs ejer Bendt Børgesen. Og det ligner heller ikke en stensamling fra min fars tid.

- Skulle vi lade som ingenting, eller hidkalde Skanderborg Museum, selv om de ud fra stikprøver allerede havde frikendt den markante høj for fortidsminder, tænkte Viggo Rasmussen der er formand for Ejer Bavnehøjs Venner og den gang havde fuld gang i et Grønt Partnerskab i Ejer Bjerge. Fra Nationalmuseets udgravning i 1895 lød det om Møgelhøj:

”Paa Toppen af denne nu med Graner bevoksede Bakke findes en kredsformig Jordvold med et udvendigt Tværmaal af 80'. Denne Vold er fremkommen ved en Gravning, som Mændene fra Elling for mange Aar siden "stiltiende" foretog for at finde en Skat. Efter 2 Dages Gravning forstyrrede en Kælling det hele 'ved at lade Munden løbe', og de fandt intet. Det er ikke sikkert, at der har været nogen Gravhøj.”

Af det kan man lære, at skattejagt bør forbeholdes drenge/mænd og foregå i al hemmelighed.

Man fandt da heller ingen skat i 2011, men arkæologer fra Skanderborg Museum og Moesgaard troppede op med murerske og børster. Professor Henrik Breuning-Madsen, som i 2005 degraderede Ejer Bavnehøj til en tredjeplads overgået af Møllehøj på 170,86 meter over vandspejlet i Horsens Fjord, dukkede også op.

Konklusionen var en stor stenrøse fra dolktiden ca. 2000 år før vor tidsregning.

Efter bjergvandringen er der mulighed for at købe kaffe, æblekage og is i kiosken.


Del siden:
Kiosken er åben

Møllehjulet er åben kl. 11-18 (helt indtil kl. 21, hvis vejret er godt) hver eneste dag i skolernes sommerferie. Kiosken er også åben i weekender fra 13. august til 2. september. Du kan købe is, vand, øl, kaffe, kage, franske hotdog, sandwich og slik. Ring om særaftaler på tlf. 24986966.

Læs mere

Ny bog - DANMARKS BJERGE

»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. Fem muligheder for at møde forfatteren.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)

National seværdighed

Ejer Bjerge er af Vejdirektoratet ophøjet til en national seværdighed. Berlingske skriver ligefrem om en bjergkæde. Nu må der skiltes med brune Johanneskors.
Læs mere - Se video (28:00)

Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere