Nyheder

Nyhedsarkiv


Ny kiosk- og toiletbygning i sigte

12-01-2008

En unik servicebygning, som falder i arkitektonisk tråd med Genforenings- tårnet og det nye anlæg, planlægges i busvendepladsen nord for tårnet:
  • En rotunde på 38 m2
  • Kiosk på 9,5 m2
  • Tre toiletter
  • Handicaptoilet
  • Depotrum
Integreret i bygningen kommer niecher til informationstavler (og måske digital formidling) om historiske, kulturelle og naturmæssige forhold, der knytter sig til stedet.
Bygningen bliver nærmest en skulptur i sig selv, der vil virke let og fornyende. Materialerne bliver mørkpudset murværk beklædt med lodrette egetrælister. Taget bliver i kobber. Omkring rotunden bliver et cirkulært espalier i stål og træ, som danner et opholdsområde.

I lighed med øvrige forbedringer på stedet lægges der med nybygningen stor vægt på handicaptilgængelig indretning. Der er udført en såkaldt tilgængelighedsrevision af hele projektet.

Bygningen, der er tegnet af arkitektfiemaet
KAMP, søges opført i 2008 og skal erstatte nuværende nedslidte og utidssvarende toiletbygning syd for tårnet.

Fredningsnævnet har godkendt bygningens placering og udformning. Skanderborg Kommune har givet landzonetilladelse og byggetilladelse.
Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)