Nyheder

Nyhedsarkiv


Nyt vejnavn

05-11-2007

Vejen fra Risvej til tårnet har fået nyt fornavn. Efternavnet er uændret Bavnehøjvej, men nu har Skanderborg Kommune tilføjet fire bogstaver, så vejen rettelig hedder Ejer Bavnehøjvej. Forklaringen er, vi hidtil har haft to veje i kommunen med samme navn under postnummeret 8660. Den ene stavet med u i Nr. Vissing og den anden stavet med v i Ejer. Men selv om bavnehøj stammer fra ordet bavn (brændestabel), staves det i flæng med henholdsvis u og v over det ganske land.

Navneforvirringen betød, at post til to husstande i Nr. Vissing ofte landende i Ejer og omvendt. Men det værste var, at mange mennesker ikke kunne finde vej til den rigtige Bavnehøjvej. Navigationssystemer vinder indpas i mange biler, og mange stoler blindt på dette teknologiske vidunder. I Nr. Vissing kom der ofte festklædte mennesker, som forvirrede ledte efter indgangsdøren til Restaurant Ejer Baunehøj. Og på restauranten skete det ofte, at gæster, musikanter og andre optrædende endte på en blind markvej.

Tilføjelsen med fire nye bogstaver EJER kan måske lyde som en bagatel, men det er rent faktisk meget afgørende, når det handler om at styrke det unikke omkring stedet. Om det kan måles i flere turister i år er svært at sige, man bare vent til det slår igennem på Krak.dk, De Gule Sider og indenfor GPS.
Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)