Nyheder

Nyhedsarkiv


Bjergbog på svensk

09-12-2010

Et uskyldigt hæfte med titlen Guide til det danske høyfjellet – bind 1 på 32 sider blev i 2005 til kultbogen for norske og danske bjergvandrer Guide til Danmarks bjerge på hele 354 sider.

Nu bliver svenskerne også budt op til dansk bjergvandring. I sin nye bog Vandringsturer på JYLLAND kredser Roger Pihl om svensk kærlighed til vandrerruter. Fra Skagen i nord og Dybbøl i syd leder han på 160 sider svenskerne gennem naturskønne områder med højder, som strækker sig op mod himlen. Bind 2 i serien udkommer næste år og vil handle om vandring på Sjælland, Fyn og Møn. Mens bind 3 er reserveret til Bornholm i 2013.

For selv om Danmark er flad som en pandekage med en gennemsnitshøjde på 31 meter, er en pandekage alligevel ikke så flad, når du forstørrer den til 43.098 km2. Forfatter Roger Pihl fra Oslo har både besteget og beskrevet samtlige 184 registrerede toppe over 100 meter, og er sandsynligvis den første nordmand, der har gennemført denne klatrebedrift. For som han siger:

- Hvorfor skal ikke vi mennesker med højdeskræk kunne bestige bjerge uden at frygte for liv og lemmer? Her er Danmark et godt sted at starte. Især fordi danske højdepunkter byder på såvel naturoplevelser, unikke mindesmærker som mange gode historier på samme tid.

Vandringsturer på JYLLAND er udgivet på Vildmarksbiblioteket og minder om Politikens TGT-serie.
Bogen er på 160 sider, kan købes for 149 kr. hos Destination Skanderborg og Ejer Bavnehøjs Venner. Medlemspris i EBV kun 120 kr. + porto.Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)