Nyheder

Nyhedsarkiv


Folkemøde med SMUK og Annette Heick

20-08-2012

En buket af musik, sang, taler, gymnastik og folkedans til årets folkemødet på Ejer Bavnehøj søndag 26. august kl. 13.30-16.00.

Nu er de sidste brikker omkring folkemødet 26. august faldet på plads. Årets solist bliver sanger Annette Heick. Hendes karriere spænder fra tv-vært, journalist til sanger i Melodi Grand Prix og en stribe af større musicals. Hun havde blandt and et hovedrollen i succesmusicalen Wicked på Det Ny Teater.

Til Folkemødet bliver Annette Heick akkompagneret af Slesvigske Musikkorps – til daglig kaldet SMUK med hjemsted i Haderslev. SMUK er et af forsvarets tre musikkorps, det består af 16 musikere og dirigeres til folkemødet af Torben Sminge.

SMUK er kendt for sin store musikalske bredde. Repertoiret spænder fra militære marcher over operettemusik til underholdnings- og bigband-musik. I nyere tid har orkesteret samarbejdet med en perlerække af kendte solister. Nu også Annette Heick på ’En Søndag på Als’ 19. august foran 5000 mennesker og næste søndag gælder det Ejer Bavnehøj.

- Vi glæder os over at fortsætte det gode samarbejde med en stærk sangerinde på toppen af Danmark, siger orkesterleder Thomas Späth.

SMUK - Slesvigske Musikkorps underholder sammen med solist Annette Heick.

Margrethe Vesterager og Simon Faber på talerstolen

Borgmester Jørgen Gaarde byder traditionen tro velkommen til folkemødet, hvor økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager taler for første gang i sin politiske karriere. Siden folkemøderne genopstod på Ejer Bavnehøj i 1984 er det hvert år lykkedes at få ministerbesøg. I 2010 var Lars Løkke Rasmussen den femte i rækken af statsministre, der har talt på toppen.

Fra Sydslesvig er det lykkedes komiteen at få overborgmester Simon Faber til at besøge folkemødet og være den anden hovedtaler. Simon Faber er tysk overborgmester, men omtaler den danske folkesjæl som en væsentlig del af sin identitet. Det var i sin tid forældrenes valg af en dansk børnehave i Slesvig, der blev afgørende for Simon Fabers fremtid. I 2010 blev han kandidat for "Det danske Mindretal" og stik mod alle forventninger valgt til den øverste post som overborgmester i Flensborg.

Komiteen glæder sig over, at to så markante personer som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager og overborgmester Simon Faber nu kan knytte sig til den efterhånden lange række af betydningsfulde talere, siden det første folkemøde i nyere tidafholdtes i 1984, hvor den gamle folkemødetradition genoptoges på ide af E. Myhre Jensen og K. Stenbjerg Jensen i anledning af tårnets 60 års jubilæum.

Folkemødet byder også på Folkedans fra Skanderborg og Slesvig under ledelse af Inger Marie Christensen og gymnastikopvisning ved Gymnastikforeningen Gedved under ledelse af Gert Højen Hansen.

Der er gratis adgang til folkemødet takket være støtte fra Kultursamvirket i Skanderborg Kommune, Grænseforeningen, Grænseforeningen Horsens, Skanderborg og Aarhus, Nordea Skanderborg, og Menighedsrådene i Hylke, Ovsted og Tåning.

Folkemødekomitéen er sammensat af repræsentanter for Skanderborg Kommune, Grænseforeningen og Ejer Bavnehøjs Venner.
Formand for komiteen er Anna Margrethe Andersen, Skanderborg.Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)