Nyheder

Nyhedsarkiv


Da Giroen ramte Ejer Bjerge

08-05-2012

Der blev hujet, der blev festet. Og frem for alt blev der trampet hårdt i pedalerne, da Giro d’Italia besteg Ejer Bjerge ved Ovsted Kirke, zig-zagede igennem Riis og susede forbi Ejer Bavnehøj 7. maj.

Op mod to tusind mennesker havde taget plads ved enten kirken, svinget ved Riis Østergaard eller bjergspurten ved Margrethelyst. Andre søgte op på gode positioner i landskabet eller gik efter det ultimative overblik fra genforeningstårnet, der var pyntet med en stor banner for RETHINK 2017.

Store dele af Tåningvej og Risvej var spækket til med unge som gamle, der var kommet for at få et glimt af verdens næststørste cykelløb. Og for måske ’once in a life time’ at smage på det show, som Giroen også er.

Tømrermester Herluf Møller fra Ejer havde helgarderet udsigten ved at hæve sig 10 meter i en arbejdslift sammen med venner og pressefotografer. Til Horsens Folkeblad sagde han:

- Jeg er ikke den store cykelfan selv, men det er da hyggeligt, når nu løbet alligevel kommer forbi.

Cykelskulpturer
Selv om Skanderborg Kommune ikke var en del af Giroorganisationen, blev der ydet en kæmpe indsats for at udnytte de 6,6 km i Ejer Bjerge af den 190 km lange 3. etape med start/stop i Horsens bedst muligt.

Med 42 pinkmalede cykler spredt skulpturelt i hele lokalområdet var ingen næppe i tvivl om, at der var dømt Giromania. Cyklerne, der var skænket af Tebstrup Cykelhandel, fangede også pressens opmærksomhed.

Ved kirken havde spejderne bygget en kæmpe træcykel af rafter som blikfang. Ved Riis Østergaard mødte skoles elever en uheldig cyklist, der var fanget af en gorilla. Og på mobilscenen ved Margrethelyst optrådte Henriette Andersen trio, YoungBrass Skanderborg og operasanger Hans Dueholm til stor jubel.

Spaltemillimeter
Kun få sekunder tog det seks udbrydere med danske Mads Christensen imellem og hele hovedfeltet på godt 190 ryttere at passere toppen. Men forspillet varede i flere timer og effekten vil ifølge professor i turisme Henrik Halkier række vidt:

- Hvis man starter med at tælle, hvor mange gange Horsens bliver nævnt i internationale aviser, så vil man finde ud af, at det er rigtig mange spaltemillimeter, det drejer sig om.

- Giroens effekt for Horsens og Østjylland handler ikke bare om at få turister udefra men om at markere Horsens som en dynamisk by, hvor der sker en masse spændende ting, og et sted, hvor man som borger udefra kunne overveje at bosætte sig, sagde han til Østjyllands Radio.

Denne Horsens-effekt drypper i høj grad på Ejer Bjerge.

Det sidste citat får Weekendavisen:
- Muntert har det dog været at høre jyske bakker som Ejer Bavnehøj og Østerbjerg blive udnævnt til »bjerge«. Bakkespurter blev til bjergspurter, og selv bløde danske bakker kan give point til Giroens bjergtrøje.

Tak for eksemplarisk samarbejde med Riis-Tebstrup Idrætsforening (RTI), KFUM-Spejderne Ejer Bavnehøj Gruppe, Ejer Bavnehøjskolen, VisitSkanderborg og Skanderborg Kommune!

Giro d’Italia 2012:
  • 198 ryttere (22 hold) og tilsvarende mekanikere, massører og sportsdirektører
  • 400 medarbejdere, 200 følgebiler, 50 motorcykler, 30 lastbiler og 1 helikopter
  • En halv million tilskuere langs danske veje – heraf 3. etape: 120.000.
  • Vinder af 21. og sidste etape: canadieren Ryder Hesjedal, 91.39,02 timer
  • Bedste dansker i klassementet: Lars Bak, nr. 72
Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)