Nyheder

Nyhedsarkiv


Vestager og Faber talte til 400

26-08-2012
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vesterager omgivet af overborgmester Simon Faber og borgmester Jørgen Gaarde

Omkring 400 mennesker fik en fornøjelig oplevelse på dagens Folkemøde. SMUK leverede et fantastisk musikprogram under ledelse af den dansende dirigent Torben Sminge. Ad to omgange spillede orkesteret til sange af folkekære Annette Heick, som var i topform.

Efter Skanderborgs borgmester Jørgen Gaardes velkomst talte økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vesterager, som bl.a. sagde:

- Historisk splittelse og kamp om anseelse bør ikke blokere for kompromisser. Det gælder både det naturskønne område her, det gælder i grænselandet og det gælder ikke mindst på Christiansborg. Det er derfor, at regeringsgrundlaget hedder ”et Danmark, der står sammen”. Det har vi brug for. Som folkemødet her, vil vi i regeringen også gerne slå et slag for samling. Samling på trods af uenighed og på trods af øget splittelse gennem de sidste 10 år. Og med god grund. For siden valget har vi faktisk haft et reformflertal på Christiansborg og dermed et egentligt grundlag for at kunne foretage nogle af de til tider barske, men vigtige ændringer, for at sikre at Danmark kommer godt igennem krisen. Vi arbejder på at komme blokpolitikken til livs. Danmark har ikke brug for splittelse. Danmark har brug for samling. Læs hele Margrethes Vestagers tale her.Overborgmester Simon Faber fra Flensborg tog tråden op og sagde:- Førende tyske økonomer tror – ligesom Flensborgs overborgmester - på, at det bliver det nordlige Europa, der kommer til at stå rigtig stærkt i de kommende årtier. Her er stabilitet, her er der nogenlunde styr på samfundsøkonomien, her er der veludviklede produktionsapparater og vedvarende energi fra hav og vind.
Og vi bor 1000 år efter Hærvejen stadigvæk på Nordeuropas vigtigste transportakse, der går lige fra Danmarks største eksporthavn Hamborg over grænselandets storby Flensborg forbi Danfoss, Siemens og Grundfos, op over Jyllands højeste bjerg Ejer Bavnehøj og omkring den kommende Europæiske Kulturhovedstad - Til lykke Aarhus! Herfra fortsætter ruten videre op mod det rige og trendy Norge og videre mod Arktis, som vist nok har dansk havsokkel.... Læs hele Simon Fabers tale her.Se klip fra TV2 Syd.

 


Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)