Nyheder

Nyhedsarkiv


Første spadestik til informationsbygning

04-11-2009

Skanderborgs borgmester Jens Grønlund tog første spadestik til den nye informationsbygning på Ejer Bavnehøj 4. november 2009.

Efter 2 års tilløb er det nu besluttet at opføre en informationsbygning kombineret med kiosk og toiletter nord for tårnet. Den nye bygning bliver kronen på værket efter omfattende renoveringsarbejde og anlæg af et velfungerende parkerings- og opholdsareal i 2007-08.

Borgmester Jens Grønlund fra Skanderborg Kommune udtaler:
”Når informationsbygningen står færdig, har vi sammen skabt den helhed, som er med til at understrege stedets kvaliteter. Arkitektonisk sammenhæng går så at sige op i en højere enhed med formidling om områdets unikke kulturhistorie og potentiale for naturoplevelser. Vi opnår en flot informationsbygning, der symmetrisk spiller sammen med Genforeningstårnet som stedets egentlige centrum. Borgere og turister kan glæde sig til nye oplevelser på toppen.”

”Forbedringerne af forholdene ved Ejer Bavnehøj, et af landets nationale mindesmærker, er et spændende projekt, der vil være til stor glæde for mange besøgende i fremtiden. Med de nye ankomst- og adgangsforhold er der sket en væsentlig brugsmæssig og æstetisk forbedring af stedet. Bygningen supplerer helheden med sin nærmest skulpturelle form samtidig med, at den skaber rammer for de publikumsfaciliteter, der er nødvendige for en fremtrædende attraktion. Jeg er sikker på, at projektet vil medvirke til at forbedre og fremtidssikre Ejer Bavnehøj som et vigtigt udflugtsmål og naturmæssigt åndehul,” siger Christian Andersen, projektleder i Realdania.

Rund og let bygning

Arkitektfirmaet KAMP har tegnet informationsbygningen, der som modstykke til det massive, kantede tårn bliver rund og let. Foruden 4 toiletter – heraf ét til personale – bliver der en kiosk og depotrum. Tømrer- og Murermester John A. Laursen har vundet licitationen – ca. 30 % billigere end nr. 2 – og starter i november på Danmarks højest placerede byggeplads.

Fra foråret 2010 bliver det muligt at købe både is, sodavand, kaffe og andet godt på toppen.

Bygningen er finansieret med støtte fra Realdania, Bevica Fonden, Vanførefonden og Kulturarvsmidler fra Skanderborg Kommune.


Læs mere om bygningen og hele Realdanias pressemeddelelse.
Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)