Nyheder

Nyhedsarkiv


Kiosken kører

14-07-2010

Danmarks højest beliggende kiosk er godkendt af Fødevarestyrelsen og har slået lugen op for sultne og tørstige gæster på Ejer Bavnehøj.

På forsøgsbasis har kiosken – kaldet Møllehjulet - været åbent de sidste to søndage. Over sommeren er der weekendåben Afhængig af efterspørgslen vil åbningstiden og varesortimentet blive udvidet.

- I første omgang satser vi på at sælge stegte pølser, sodavand, kaffe og kage – og selvfølgelig is. Ikke tilfældige discountis, men kvalitetsis lavet på gammeldaws maner hos Hansens Flødeis i Jægerspris. En af deres hemmeligheder er, at de bruger en hele time på at opvarme iskremen for at bevare den naturlige struktur. Det smager man tydeligt, siger Elun Olsen, den er kioskens første forpagter.

- Prisen på Hansens Is er i den pæne ende, erkender Elun Olsen, men når folk har taget turen helt herop, fortjener de, at isen er en del af den gode oplevelse. Folk skal gerne få lyst til at vende tilbage.

Det er for tidligt at sige, hvordan sæsonen med den nye kiosk og informationsbygningen bliver. Ejer Bavnehøjs Venner har hidtil anslået, at toppen hvert år opsøges af omtrent 30.000 mennesker. Der er ingen automatisk tæller og langt fra alle slipper en frivillig 5’er for at gå op tårnet. Men tilstrømningen af biler, motorcyklister og busser tyder på, at besøgstallet nærmere er op mod 40.000 om året.


Familien Ledertoug fra Rungsted Kyst opsøgte Ejer Bavnehøj i søndags for allerførste gang. - Efter et ærinde i Grenå trængte vi til et stykke Danmarkshistorie, sagde faderen. Det passede børnene fint – ikke mindst da de opdagede isskiltet.Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)