Nyheder

      


ÅBNINGSTIDER

Tårnet

Året og døgnet rundt.
Borde-bænke ved tårnet

Entré: 5 kr.

 

Elevatoren

Er p.t. under reparation
og derfor ude af drift.
Vi beklager!

 

Kiosken 2018

Åben i weekender 29. marts - 2. sept.
Hver dag i uge 27-32 kl. 11-18
Ring om særaftaler:
Tlf. 24986966

 

Borde-bænke ved kiosken
og i det grønne område

 

Toiletter

Kl. 8 – 22

***
Indmeldelse
i DKs højeste forening 

 

Nyheder


Ejer Bjerge stiger i graderne

07-04-2013

Ejer Bjerge er ophøjet til en national seværdighed
 
Vejdirektoratet har godkendt, at der må skiltes med Ejer Bjerge som en national seværdighed på brune skilte.
 
I den officielle begrundelse lyder det: ”Ejer Bjerge er et højdedrag på 5-600 hektar mindst 140 meter over havet. Det rejser sig som en vældig knold over omgivende terræn. Yding Skovhøj er højest, men indbefatter en gravhøj ligesom Ejer Bavnehøj, så Møllehøj tæt ved Ejer Bavnehøj er derfor med sine 170,86 m Danmarks højeste jordfaste punkt. Fra højdedraget, og især fra Ejer Bavnehøjs tårn, er der en fantastisk udsigt over hele Østjylland helt til Himmelbjerget, Lillebælt og Samsø."

Det betyder, at Ejer Bjerge er optaget på en liste med godt 200 nationale seværdigheder. Listen giver adgang til at skilte med brune vejskilte med Johanneskors. Det velkendte blå-hvide skilt med Johanneskors viser vej til seværdigheder udvalgt af den enkelte kommune. Mens det brune skilt indebærer populært sagt en national seværdighedskanon.
 
- Vi er meget tilfredse med denne beslutning taget af Vejdirektoratet efter indstilling fra Naturstyrelsen, Kulturstyrelsen og Visitdenmark. Da vi i 2011 navngav højdedraget Ejer Bjerge, blev jeg klar over, at området er helt unikt. Ejer Bjerge udgør en særlig kulturhistorisk og naturmæssig værdi på nationalt/internationalt højt niveau, siger Jørgen Gaarde som borgmester i Skanderborg Kommune.

Berlingske v/ Lars Henrik Aagaard: Så har Danmark også en bjergkæde
Århus Stiftstidende v/ Jørgen Bollerup Hansen: Ejer Bjerge - en national seværdighed
TV2 Østjylland v/ Irene Nørgaard: National seværdighed
DRP4 Østjylland v/ Johannes Reimer: Ejer Bjerge bliver national seværdighed 

Kort over Ejer Bjerge 140 meter over Horsens Fjord.


Del siden:
Kiosken er åben

Møllehjulet er åben i weekender indtil midten af september kl. 11 - 18. Du kan købe is, vand, øl, kaffe, kage, franske hotdog, sandwich og slik. Ring om særaftaler på tlf. 24986966.
Læs mere

Ny bog - DANMARKS BJERGE

»Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper,« hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. Fem muligheder for at møde forfatteren.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)

National seværdighed

Ejer Bjerge er af Vejdirektoratet ophøjet til en national seværdighed. Berlingske skriver ligefrem om en bjergkæde. Nu må der skiltes med brune Johanneskors.
Læs mere - Se video (28:00)

Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere