Nyheder

Nyhedsarkiv


Lys og stemmer over land

18-09-2011

Seks aftener i september kunne man opleve kunstværket LYS – landskab og stemmer i Kulturring Østjyllands mangfoldige landskaber. Foromtale i TV2 Østjylland. Flot premiere på Ejer Bavnehøj 18. september i Horsens Folkeblad.

Kunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen skabte i samarbejde med komponist Marie Højlund en lys- og lydinstallation, som tog direkte afsæt i de seks kommuners geografi og karakteristiske natur. I skumringstimerne i september oplevede tusinder af mennesker, hvordan en linie af lys fylder landskaberne sammen med et musikalsk lydværk.


Værket er skabt med inspiration fra Inger Christensens digt LYS fra 1962. Det startede på Ejer Bavnehøj 18. september kl. 18-24.

Jespers Fodrebræt diskede op med mini 3-retters menu.

Kl. 19.30: Gåtur i Ejer Bjerge: 1,5 km i kuperet terræn til Møllehøj og Møgelhøj. Guide: Hans Bladt.

Se en foromtale i TV2 Østjylland (2:27)

Tilblivelsen
Produktionen af kunstværket er baseret på en åben proces, der inddrager østjyske borgere og lokale virksomheder. Elle-Mie Ejdrup Hansen og Marie Højlund har i løbet af foråret 2011 besøgt skoler, plejehjem, virksomheder og andre institutioner i Kulturringens seks kommuner. I en specialindrettet campingvogn har de rejst de rundt i et mobilt lydstudie, hvori 758 østjyske borgere har læst Inger Christensens digt LYS op.

Kulturring Østjylland
Projektets initiativtager er Kulturring Østjylland, som er et kultursamarbejde mellem Kulturministeriet og de seks kommuner; Favrskov, Skanderborg, Syddjurs, Norddjurs, Odder og Samsø. Kommunernes ønske har været, at skabe et banebrydende og innovativt projekt, der tør vise nye veje i kulturlivet i et krydsfelt mellem kunstnere, moderne teknologi, lokale virksomheder og ikke mindst kulturringens borgere. Det er et unikt projekt skabt af professionelle kunstnere og lokale borgere. Men i sidste ende er det landskaberne, og ikke mindst vejret, der former det endelige værk med en lyslinie, der ligger sig i landskabet.

Samarbejdspartnere
LYS – landskab og stemmer i Østjylland er skabt af Kulturring Østjylland og Kulturministeriet med støtte fra Statens Kunstråd, Region Midtjylland og Statens Værksteder for Kunst.

Elle-Mie Ejdrup Hansen er projektkoordinator, og har udviklet det kunstneriske koncept i samarbejde med en arbejdsgruppe med repræsentanter for hver af de seks medvirkende kommuner. Derudover medvirker en lang række lyd- og lysfolk, interaktionsdesignere, webdesignere, CAVI og studerende fra Musikvidenskab og Audio Design ved Århus Universitet.

Producent af 24 specialfremstillede højttalere:
DYNAUDIO A/S, Skanderborg
Producent af 24 unikke standere til lyd og lys:
RIVAL A/S, Skanderborg

Læs mere
www.lysogstemmer.dk

Tegninger af kunstner
Elle-Mie Ejdrup Hansen:


Del siden:
Sheltere med udsigt

Overnat i det fri tættest ved stjernerne.To sheltere, borde-bænke, bålplads med grill og multtoilet, informationstavler.
Læs mere

Mod nye Bavnehøjder

Realdania støtter et forprojekt, der skal afdække højdepunktets potentiale som national attraktion, formidlings- og mødested med baggrund i stedets kulturhistorie, landskab og natur.
Læs mere - Se video (2:57)