BjergLege i efterårsferien

Hundredevis af børn på bjergbestigning

BjergLegene 2013 får en myldrende start på Skolernes Motionsdag. Skoler fra både Sejs, Ry, Tommerup og Torsted er med, når startskuddet på fredag 11. oktober går til BjergLegene 2013. På toppen af Ejer Bjerge, Sindbjerg/Stoubjerg, Purhøj og Vissenbjerg er der sat specielle QR-koder op, og når børnene scanner koden på “deres” bjerg er de med til at stemme på deres kommune som Årets BjergbestigerKommune 2013. Legen fortsætter hele efterårsferien, hvor børnefamilierne bliver inviteret til aktiviteter på toppene:

På alle fire bjerge er der i efterårsferien lagt geocaches ud – med tilhørende spændende historier. BestigBjerge har naturligvis sørget for en sjov lille ting til cachen, men dog kun i begrænset antal, så det er ”først til mølle”.
Der er også sjove konkurrencer med herlige gevinster. Bl.a. fribilletter til AQUA, Hjejle-Selskabet og Fængslet.

På Ejer Bjerge sker der tirsdag 15. oktober kl. 10-14:
– Mad på bål
– Undervisning i geocaching
Læs mere

Torsdag 17. oktober kl. 14-16:
– BjergFitness.

Læs mere

På Purhøj kan man opleve rigtig vaskeægte lurblæsere. På Vissenbjerg inviteres på guidede ture med bl.a. bjergekspeditioner og eksotiske dyr og hygge med sjov i efterårsskoven. Og på Sindbjerg/Stoubjerg går naturvejlederen fra AQUA i front på flere guidede ture.

– Kåringen af Årets Bjergbestigerbjerg vil finde sted i november under HØJE hurra-råb, lover turistchef Marianne Purup, der til daglig bestyrer BestigBjerge-legen på de 20 danske toppe. Hun lover også, at der bliver trukket lod om et helt klassesæt med prikkede bjergtrøjer blandt de klasser, der deltager i BjergLegene 2013.

Naturligvis er der som altid, mulighed for at registrere sig i BestigBjerge – målet er naturligvis at komme i Hall of Fame. Find en 3 cifret kode ved foden og ved toppen af de 20 bjerge og registrer disse på www.bestigbjerge.dk. Når alle 20 bjerge er besteget, kommer du automatisk i Hall of Fame.

Tjek alle aktiviteterne på BjergLegenes Facebook www.facebook.com/bjerglegene2013.

For yderligere oplysninger kontakt meget gerne turistchef og bjergbestyrer Marianne Purup, tlf. 2114 2012.

Fakta om BjergLegene 2013:

  • BjergLegene bliver afholdt i efterårsferien 2013 med start på skolernes motionsdag fredag 11. oktober. Du kan scanne QR-koderne på de fire bjerge frem til søndag 20.oktober.
  • BjergLegene afholdes på fire udvalgte bjerge fra BestigBjerge familien
  • Scan QR-koden på toppen af et af de fire udvalgte bjerge, og du har afgivet din stemme.
  • Følg afstemningen på www.bestigbjerge.dk
  • Den kommune, der får flest stemmer, vinder titlen som Årets BjergbestigerKommune.
  • Der vil være forskellige aktiviteter på de fire bjerge i løbet af efterårsferien, følg med på: www.facebook.com/bjerglegene2013
  • BjergLegene 2013 støttes af Friluftsrådet, Silkeborg Kommune, Assens Kommune, Horsens Kommune, Skanderborg Kommune, Klean og Natur & Ungdom.

www.bestigbjerge.dk