DANMARKS BJERGE – fra lav til høj

“Hvis Schweiz kan have en flåde, kan Danmark vel også have sine alper” hævder bjergkongen af Danmark, norske Roger Pihl i en ny bog. I mere end tyve år har han gennemtrawlet Danmark for at udforske de danske toppe, naturen omkring dem og deres historie.

I sin første bog om emnet fra 2005, ‘Guide til Danmarks bjerge’, beskrev Roger Pihl alle danske toppe over 100 meter. Bogen blev en veritabel bestseller og satte for første gang nogensinde Danmark i alpint perspektiv.

DANMARKS BJERGE – fra det laveste til det højeste – er udvidet til også at indeholde interessante toppe under 100 meter. Bogen indledes med Danmarks laveste ‘bjerg’, Harehøj på Saltholm, 3 meter over Øresund, nøje udvalgt efter devisen: »Det skal være så lavt som muligt, men alligevel højere end omgivelserne, og det skal hedde noget.« Og slutter naturligvis i Ejer Bjerge, med Danmarks højeste punkt, Møllehøj på 170,86 meter.

Roger Pihl bringer i denne nye kærlighedserklæring til det danske højland forslag til 117 bjergtagende opture. Bogens højdepunkter er inddelt i fire kategorier. Lilleputterne er op til 50 meter høje, vætterne er mellem 50 og 100 meter, kæmperne er mellem 100 og 150 meter, og titanerne rager svimlende 150 meter eller mere op over havets overflade.

DANMARKS BJERGE er på 432 sider illustreret med knap 500 fotos og henvender sig til alle naturelskere. Men måske især til dem, der – ligesom bjergkongen selv – lider af højdeskræk.

Syv muligheder for at møde og høre Roger Pihl:
 


Det er gratis at deltage i alle syv arrangementer. Her får du mulighed for at købe bogen i enten hardback (vejl. 349 kr.) eller paperback (vejl. 169 kr.) – minus medlemsrabat – og at få den signeret af bjergkongen selv.

Roger Pihl - Ejer Bjerge