FireWalk i Ejer Bjerge

Nu leger vi med ilden igen. Glæd dig til en unik folkeskabt ildskulptur kombineret med en kulturel aha-oplevelse og lækker mad open air i Ejer Bjerge fredag 3. juni med start kl. 19.00.

Selv om du ikke har bestilt menu fra Fru Møllers Restaurant, er alle velkomne til at nyde området, solnedgangen, musikken og FireWalks. Kiosken er åben hele aftenen.

Baseret på succesfulde erfaringer med ildskålen til Burning Bavn vil vi i år afvikle et selvstændigt forsommer-arrangement, der fokuserer på involverende ildkunst i naturen.

Vi har forskellige nationale traditioner for at samles omkring ild og lys – herunder Valborgsaften, Danmarks befrielse og Sankthansaften. Hensigten er ikke at udfordre disse fastforankrede folkelige traditioner. Relateret til Ejer Bavnehøjs mangeårige funktion som landets højeste bavnehøj vil vi dyrke nogle af de mest betydningsfulde effekter – dvs. samvær, kommunikation og forståelse på tværs af generationer og sociale lag – forbundet med ild. Denne historiske sammenhæng vil vi tilføje en enestående kunstnerisk dimension.

Gjøde & Povlsgaard Arkitekter skaber en kunstinstallation, der strækker sig ud i det kuperede landskab i Ejer Bjerge. Med reference til, at bavneblus i århundreder var datidens kommunikationsmiddel, når der var budskab om krig og fred, vil vi opnå en nutidig effekt ved at signalere langstrakt mellemmenneskelig sammenhængskraft og fællesskab. Alle deltagere involveres derfor i at skabe og antænde kunstværket bestående af hundredvis af lanterner, som placeres i et planlagt forløb. Først når den sidste del af kunstværket er tændt, vil den udgøre en spektakulær ildskulptur på Danmarks tag. Deraf navnet FireWalk.

Fællessang og musik bliver en del af programmet koblet med det midlertidige kunstværk. Viceborgmester Frank M. Damgaard byder velkommen. Organist Frode Stengaard spiller til sange. Bandet ‘SUNSNEEZE’ spiller op til en hidtil uhørt og uset solnedgang fra ca. kl. 20.30. Det foregår under åben himmel mellem tårnbuerne. Lige der, hvor der er sat en sten med den historiske inskription: ”De har nu nået Danmarks højeste punkt…” Sunsneeze er et interessant musikalsk møde mellem yngre og erfarne musikere kendt fra så forskellige bands som Shit & Chanel, Anne Linnet Band, Mek Pek Party Band, Total Hip Replacement og Vi Unge Live. Repertoiret er en rejse gennem store hits fra de seneste fem årtier med personlige fortolkninger. Besætningen er Astrid Elbek (keyboard), Keld Hosbond (sang, bas og trombone), Carl West Hosbond (guitar, kor) og Victor West Hosbond (cajun, sang og basun).

Det kulturelle højdepunkt bliver omkring solnedgang kl. 22.00, hvor FireWalks antændes, når ’borgerligt tusmørke’ indtræder. 

Også i år bliver der mulighed for at nyde en særlig menu på toppen, mens mørket sænker sig. Vi har fået en spændende særaftale med Fru Møllers Restaurant i Odder.

Fru Møllers fristelser består at 5 stk. små gourmetretter med stor smag – serveret i naturligt emballage. Retterne vil blive anrettet i en picnicbox, der er let at gå til. Boxen kan nydes i et stort telt eller tages med på vandring i Ejer Bjerge.

De 5 retter er inklusiv en dessert og selvfølgelig langtidshævet hvedebrød fra Fru Møllers Gårdbutik.

Med i købet får du én rigtig flagermuslygte, som indgår i kunstværket. Når lyset brænder ud, får du lygten med hjem.

Hvis du ikke har bestilt menu, kan du købe drikkevarer og let mad i kiosken Møllehjulet hele aftenen.

Parkering: Al parkering henvises til en mark ved Bjødstrupvej 14. Ingen parkering på Risvej. Kun gangbesværede kan parkere i den ene side af Ejer Bavnehøjvej. Afstanden fra parkeringsområdet til Ejer Bavnehøj er kun 500 meter. Vis hensyn tll hinanden og naboerne.

Fakta:
Gjøde & Povlsgaard Arkitekter nød i 2015 stor anerkendelse for ’Den Uendelige Bro’ ved Scuplture by the Sea og fik en særlig pris af Aarhus Kommune for at koble arkitektur med kunst i nature.

Arrangementet er støttet af Kultursamvirket SkanderborgBest GreenKemp & Lauritzen SkanderborgHylke, Ovsted og Tåning Kirke og Daglig’Brugsen i Tebstrup