Grundlovsmøde

5. juni 2013 kl. 14.30 afholder Venstre det traditionsrige grundlovsmøde på Ejer Bavnehøj. Folketingsmedlemmerne Kim Andersen og Esben Lunde Larsen holder grundlovstaler, og der vil være fællessang samt overrækkelse af et nyt flag til foreningen Ejer Bavnehøjs Venner.

”Grundlovsdag er en af årets vigtigste begivenheder. Det er her, vi fejrer det danske folkestyre og det, der knytter os sammen som danskere. Det er et privilegium for mig at få lov til at tale her igen for 24. gang. Og det glæder mig, at Venstres unge folketingsmedlem Esben Lunde Larsen har taget imod min invitation til at tale på Jyllands top. Esben har en helt særlig indsigt i, hvad Grundloven egentlig betyder for os danskere”, siger Kim Andersen, der i sin tid tog initiativ til de første afholdelser af grundlovsmøder på Ejer Bavnehøj.

Esben Lunde Larsen er valgt til Folketinget i Ringkøbing-Skjern og har for nylig skrevet Ph.d.-afhandling om N. F. S. Grundtvigs forståelse af frihed. I sin grundlovstale vil han tale om den vigtigste rettighed for et land og dets grundlov: Åndelig frihed.

”Jeg vil opfordre til, at man medbringer tæpper og klapstole og tager venner og familie under armen. Grundlovsdag er en folkelig fest, og alle er selvfølgelig velkomne”, siger Kim Andersen.

Program for Grundlovsdag, onsdag den 5. juni 2013:

14.30 Orkestret underholder

14.45 Tale af MF Kim Andersen

15.30 Danmarks-Samfundet overrækker nyt flag til Ejer Bavnehøjs Venner

16.00 Tale af MF Esben Lunde Larsen

Grundlovstalerne:
Kim Andersen
Esben Lunde Larsen