Ny kioskforpagter

Nanna Videler er ny kioskforpagter i Møllehjulet. Her er sommeråbent i weekender kl. 11-17 og efter aftale.

Omdrejningspunktet på Ejer Bavnehøj er gammeldags isvafler og hjemmelavet guf. Altså kræmmerhuse med 2-4 iskugler og evt. flødebolle – såkaldt topis. Der er også mulighed for belgiske vafler, der består af en flad vaffel med iskugler i samarbejde med Frisko.

Netop vafler er et speciale for Nanna Videler. I en periode hjalp hun søsteren Louise Videler, som drev Vaffelbageriet i Horsens indtil 2007.

Fra kiosken serveres selvfølgelig også kaffe i forskellige afskygninger fra Frellsen, kakao, sodavand og slik.

Nanna Videler er blot 20 år med mod på livet:

– Jeg har været i gang med murerfaget, men kan ikke finde en læreplads. Nu kom muligheden for min egen isbutik på toppen af Danmark. Det er en super chance for at få mere erfaring på arbejdsmarkedet. Og da jeg samtidig har fuld opbakning i min familie, satser jeg på en succes.

– I første omgang er kiosken åben hver weekend og helligdage kl. 11-17. Men hvis der er godt gang i den, går jeg ikke af vejen for længere åbningstid. I industriferien bliver der åbent hver dag. Og jeg vil prøve at holde åbent onsdag aften af hensyn til de mange veteranklubber og små motorklubber, der holder pitstop på toppen, siger Nanna Videler.

Ejer Bavnehøjs Venner glæder sig til en god sæson. Ikke mindst udnævnelsen af Ejer Bjerge som national seværdighed har øget interessen for toppen.

– Desværre er Restaurant Ejer Bavnehøj lukket og den nye ejer Skanderborg Kommune har ikke planer om at blive michelin-restauratør. Under mottoet ’et højdepunkt i tilværelse’ har der været restaurant på Ejer Bavnehøj siden 1925. En epoke er nu slut. Men vi tror, at situationen åbner nye muligheder for aktiviteter og udvikling i samspil mellem kommunen, vennerne og kiosken, siger formand Viggo Rasmussen.